Leeftijdscontrolesysteem op Instagram uitgebreid naar verschillende landen
Het leeftijdscontrolesysteem op Instagram werd in juni in de VS ingevoerd om de bescherming van zijn minderjarige gebruikers te waarborgen. Het sociale netwerk wil koste wat kost voorkomen dat tieners het pad van een stalker kruisen of dat ze worden blootgesteld aan ongepaste advertenties. Het systeem wordt momenteel getest in Canada, Zuid-Korea, Mexico, Japan, Australië en een handvol Europese landen. Zij zullen zich voegen bij India en Brazilië, die in de komende maanden operationeel zullen zijn.
Hoe werkt het leeftijdscontrolesysteem op Instagram?
Instagram laat zijn jonge gebruikers hun leeftijd verifiëren door een van de volgende drie opties te kiezen:
- door zijn of haar identiteitskaart te downloaden
- door aan wederzijdse vrienden te vragen om hun leeftijd te verifiëren
- door een selfie video op te nemen
De selfie video wordt geanalyseerd door de Yoti-software die de leeftijd van de tiener inschat. Meer uitleg in deze video. De Meta-groep verklaarde dat de kracht van de software een gemiddelde van 96% efficiëntie had. Daardoor werden veel pogingen van gebruikers om zich voor te doen als volwassenen voorkomen. Natuurlijk is de software op zich geen onstuitbare bescherming, maar een extra hulpmiddel. Het is ook aan de ouders om voorzichtig te zijn met hun kinderen.
De komst van de leeftijdscontrole op Instagram in Europa is geweldig nieuws. Vooral als je bedenkt dat jongeren sinds de lockdown massaal online hun toevlucht hebben gezocht op zoek naar sociaal contact. Nieuwe consumptiegewoonten hebben hun intrede gedaan en vereisen daarom extra bescherming. Wanneer u een nieuwe reclamecampagne opzet, moet u rekening houden met deze nieuwe consumptiepatronen om uw doelgroep te bereiken. Bij Proximedia is ons team gespecialiseerd in internetdiensten. Vraag ons om advies!