Twitter-verificaties maken een comeback!
Twitter heeft besloten het formulier voor verificatieverzoeken bij te werken. Een functie die drie jaar lang niet meer beschikbaar was voor zijn gebruikers. Wie of... wat zal recht hebben op zijn "verified" badge? Maar vooral, welke bevoegdheden verleent ze?
1. Wat had ertoe geleid dat ze verdwenen waren?
Om te beginnen bevestigt de "verified" badge alleen de identiteit van de gebruiker van de account. Ze is op geen enkele manier een erkenning van Twitter. Ze bevestigt dat een publiek figuur, een merk, een entiteit... in zijn eigen naam spreekt en dat hun identiteit niet wordt aangenomen door iemand die dezelfde naam gebruikt op Twitter. Een principe dat niet voor alle gebruikers duidelijk was. Sommigen begrepen de echte betekenis van deze badge niet. Er zullen strengere regels worden gebruikt om te proberen een herhaling van dezelfde fouten te voorkomen.
2. Wie komt in aanmerking voor verificatie?
Vijf categorieën van accounts zullen deze badge kunnen krijgen:
- Overheidsaccounts (staatshoofden, verkozenen, ministers, institutionele entiteiten, ambassadeurs en officiële woordvoerders)
- Bedrijfs-, merk- en organisatieaccounts
- Accounts in verband met professionele sporten wereldwijd
- Entertainmentaccounts (filmstudio's, tv-stations en muzieklabels)
- Accounts van activisten, organisatoren of infleuncers
Er zijn echter een aantal beperkingen. Ten eerste moet de account als "actief" worden beschouwd, d.w.z. dat een login minstens in de laatste zes maanden moet gebruikt zijn. Ten tweede moet de account gepersonaliseerd zijn met een profielfoto en een naam. Ten derde mag de account geen ban hebben door niet in overeenstemming te zijn met het beleid van Twitter.
Nu weet u meer over uw mogelijkheden tot verificatie. Maar als u nog meer wilt weten, is er een artikel met extra details.
Als u in een van deze vijf categorieën valt, zult u meer te weten komen over het doel van deze befaamde verificatie. Voor het overige staan onze teams geheel tot uw beschikking.