22 August 2019

Google
negeert de "noindex, nofollow"

Waarom? Om van ons te laten horen uiteraard? Neen, Google wil een standaardisering van het bestand in kwestie. Voor wie het nog niet zou hebben opgemerkt, er is maar één spelleider. Google bepaalt de regels. In dit specifieke geval zullen we het hebben over verkenningsregels. 

De voorbereidingen zijn klaar

Er zijn verschillende tags die door webmasters worden gebruikt bij de creatie van pagina's van een website. Deze tags zijn richtlijnen die al dan niet toelaten om een reeks bewerkingen uit te voeren over de inhoud die zich op Internet bevindt.  

Indien de tags "Noindex, Nofollow" dienen om een pagina niet te indexeren of te volgen op de zoekmachines, is dit aan het veranderen. 

Google: noindex, nofollow

De bots, de verkenningsrobots van Google zullen bepaalde gegevens zoals de noindex en de nofollow niet meer interpreteren. Volgens hem leven tal van sites het charter dat werd ontwikkeld in het begin van de jaren 90 door de maker van Robots Exclusion Standard, niet na.

No index no follow googleOok al communiceert Google weinig over dit onderwerp, er zijn regels die moeten worden gevolgd. Mensen op Internet moeten ze naleven willen ze niet verdwijnen in de bochten van opzoekingen.

En indien ik niet geïndexeerd wil worden?

Vanaf 1 september zal men andere technieken moeten gebruiken dan het loutere feit van noindex, nofollow aan te vinken voor bepaalde pagina's. 

Dit kan gebeuren in de tags, op het niveau van de meta’s. Het is zelfs de meest populaire oplossing. Er zijn ook subtiliteiten op het niveau van de codes. Het gaat met name over HTTP 404 en HTTP 410

Noindex, nofollow of... disallow

In de robots.txt is het altijd mogelijk om voor de disallow te kiezen. Wat is het? Disallow is een richtlijn die toelaat aan bots te vragen om een pagina niet te verkennen.

Een interessante syntax die toelaat een subtiliteit te vinden.  Hij verbiedt de indexering van de URL niet, maar zal het volgende bericht geven: ‘Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina’.


Bij Proximedia houden onze experts zich bezig met alles, voor u, gratis. Hebt u vragen of wil u verder gaan? Neem contact op met ons!

 Deze artikelen kunnen u ook interesseren!

09/09/2019
Proximedia Summer Time
voor onze klanten en onze teams!
Lees meer
09/09/2019
Werelddag voor Programmeurs
Onze programmeurs in de schaduw geven licht aan uw projecten
Lees meer
22/08/2019
Werelddag blog
Actualiteit in dienst van uw referentiëring
Lees meer