4 onmisbare apps voor marketeers

Als marketeer moet je vaak aan 1001 dingen denken. Het inplannen van berichten, op de hoogte blijven van de actualiteit, mails checken, goede content verzinnen… Je houdt het niet bij! Gelukkig bestaan er heel wat apps die je met al deze taken kunnen helpen en zo wat gewicht van je schouders kunnen nemen. Wij presenteren u graag onze top 5!

 

Hootsuite

Als trouwe fan van Hootsuite zetten we dit platform graag op 1! Met deze app (ook een desktopversie beschikbaar natuurlijk) wordt berichten inplannen op social media een kinderspel. Hiermee kan je content inplannen voor maar liefst 35 verschillende sociale netwerken! Niet direct overtuigd? Met de gratis proefversie kan je testen of het platform iets voor jouw bedrijf kan betekenen. Nadien kan je kiezen voor een betaalde versie die je meer voordelen geeft.

Pexels

Wanneer je in de marketingbranche werkt weet je vast dat je niet zomaar afbeeldingen die op het internet staan mag gebruiken. In verband met auteursrechten, mag je onder andere geen afbeeldingen van de zoekmachine Google gebruiken, behalve als je het netjes aangevraagd hebt natuurlijk. Gelukkig bestaan er genoeg websites die gratis afbeeldingen aanbieden, zonder auteursrechten. Zo heb je Pexels. Deze website heeft een gigantische database met foto’s in alle thema’s, waarop je vast wel een gepaste afbeelding vindt voor je artikel!

Pinterest

Een naam die vast wel een belletje doet rinkelen. Als populaire sociaalnetwerksite staat deze app standaard in menig smartphones. Het netwerk is als het ware een online prikbord waar je al je ideeën en foto’s die je erop vindt, kan vastpinnen! Ideaal om inspiratie op te doen voor nieuwe projecten/artikels of moodboards te maken. Je typt een term in in de zoekbalk et voilà, er verschijnen honderden berichten omtrent jouw onderwerp. Makkelijker wordt het niet!

Facebook Business Manager

De bedrijfsmanager van Facebook is een dashboard waarop je al je posts, meldingen, chats, statistieken et cetera kan beheren. Er kan overigens toegang gegeven worden aan meerdere mensen, zodat niet het heel team de hele tijd aan jouw computer moet zitten! Met deze tool van Facebook heb je goed overzicht over je posts en activiteiten en is makkelijk te organiseren.